BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW coding and programming

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-19-2017, 04:42 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Ft Worth TX
Car: 2006 Z4 3.0si Roadster
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default GROM w/o audio signal - Redstar DSP amp w/o coax DSP connection

This is my second Z4 roadster so I added an AUX jack under the climate control on the first day I had the car, and it has factory bluetooth phone functions but not streaming, yada yada yada I bought the GROM with bluetooth.

Same story as everyone. BUT, my newest Z4, a 2006 3.0si is something odd. I have DSP, like my old one, Business CD, like my old one, and I successfully found the pair of connectors in the trunk for the CD Changer to hook into the GROM, but there is no Coaxial cable or jack anywhere for DSP wiring, it is "integrated" on the Redstar DSP amp. There is no coaxial on the head unit, none hidden under the center box where the CDC wire was... just baffling.

So. GROM says just hook it in and go. I get track titles and the steering wheel controls do things, but there is no sound. what. the. crap.

Open up my ISTA/P version 3.55.0.300, I'll show you, CAR!
CDC already coded? OK, then. It's in the VO display box as installed. Hmm, so I go through the service actions to "replace" the CDC module, while the GROM is hooked in, run it, successful report...

No. Sound.

What am I missing here? 672 is coded in. Someone mentioned 692, or an MP3 coding option, but I don't think that applies to the E85 facelift 3.0si models... the car is LW91850 if anyone wants to help out. I have never tried the WinKFP route yet, and don't know if I'll brick the car.


Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coding after install Alpine audio upgrade F30 ronald90630 BMW coding and programming 1 12-14-2016 01:47 PM
BMW NBT Evo - Coding Problem! PLS HELP NO SIGNAL lagu BMW coding and programming 0 12-09-2016 04:34 PM
E39, 1997, 520i, LCM, K-BUS, Low instrument cluster, no lights and turn signal indica bemwa BMW diagnostics and repair 3 08-17-2014 08:20 AM
Radio recode after Grom MST3 install Hammer BMW diagnostics and repair 0 06-02-2013 04:22 PM
Hi grom Italy cassyandy New Members Area 0 03-14-2013 03:32 PM


All times are GMT. The time now is 08:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.