BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW coding and programming

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-24-2014, 01:30 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: chennai
Car: bmw 330i
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Hi INPA K+Dcan cable faulty?? need suggestion

Hi i bought a K+Dcan cable and installed the drivers and INPA. But no communication with the vehicle and led doesnt power up when connected to the car. I bought the cable from one stop electronics. I have also installed ISTA/D still it gives error 'unable to identify vehicle check communication interface or ignition switched on'
when connected the LED should power up??


Reply With Quote
  #2  
Old 12-26-2014, 09:28 PM
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Czech Republic
Car: e34 540i
Posts: 41
Thanks: 10
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Hi, and yes the led should power up, when you connect it to car. Did you run obdsetup.exe? Correct COM settings? Do you see ignition in inpa?....I have the same cable.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-27-2014, 11:48 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Denmark
Car: 520d
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im having the same problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2015, 10:10 AM
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Czech Republic
Car: e34 540i
Posts: 41
Thanks: 10
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Cable

I had similar problems with my ADS cable(some IFH communication errors, but after year of succesful diagnosing and coding) from one stop el. I emailed them and they send me new one for a small fee.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2015, 12:15 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: South Africa
Car: BMW E46 320i
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does the led light up when connected to the PC/laptop? Did you set up the COM port correctly to COM Port 1?
Reply With Quote
  #6  
Old 11-20-2015, 08:03 AM
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: L.A.
Car: BMW
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

try this i used [Only for registered users... ]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
INPA 3.01 - Where to get / Problems with USB cable jonwrong BMW diagnostics and repair 2 11-20-2015 08:00 AM
full software for my cable k+dcan cartech BMW GT1, OPS/OPPS, INPA 3 06-26-2015 08:45 AM
K-DCAN + INPA - e92 LCI -> Not working sinner- BMW coding and programming 1 12-21-2014 01:28 PM
ISTA/P with K+DCAN cable Kv8 BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 4 09-14-2014 05:01 PM
K+DCAN interface cable faulty? mofoaka BMW GT1, OPS/OPPS, INPA 0 12-24-2013 07:01 PM


All times are GMT. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.