BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW coding and programming

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-15-2016, 09:23 PM
ika ika is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Georgia
Car: 2011 X5 5.0i
Posts: 28
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Internet coding

I retrofitted combox On E70 vin-L419041, want to code internet over tethering.
There was no data transmission in BT, unless I coded this :
MEDIA SIM_ENABLED_MB > Csim
MEDIA,CIC : PAN aktiv, DUN aktiv

In CIC I have BT data transmission, but no actual transmission occurred , I have BT hotspot enabled on Iphone.

Can some one give correct FA for my vehicle.
Any idea??


Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2016, 11:34 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada
Car: BMW
Posts: 199
Thanks: 15
Thanked 32 Times in 27 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ika View Post
I retrofitted combox On E70 vin-L419041, want to code internet over tethering.
There was no data transmission in BT, unless I coded this :
MEDIA SIM_ENABLED_MB > Csim
MEDIA,CIC : PAN aktiv, DUN aktiv

In CIC I have BT data transmission, but no actual transmission occurred , I have BT hotspot enabled on Iphone.

Can some one give correct FA for my vehicle.
Any idea??
delete the following values: $ 633; $ 612; $ 616 and add them instead of the following: $ 614; $ 615; $ 644; $ 6AL; $ 6FL; $ 6NF; $ 6VS, $ 6NR; $ 7SP

CONNECTED_DRIVE-activ
ONLINE_BROWSER_C0D-activ
ONLINE_BROWSER_LIVE-activ
MACRO_CAM_LEGALDISCLAIMER-kein_ld
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2016, 05:30 PM
ika ika is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Georgia
Car: 2011 X5 5.0i
Posts: 28
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still no luck.
I attached FA, CIC and MEDIA trc files.
When I code with this FA even data_transmission is not available for BT.

My FA does not set to aktiv PAN and DUN profiles. If I code this parameters to aktiv, BT Data is avialable, but not connecting to hotspot.

Can anyone check what wrong with my config, or share working FA, CIC and MEDIA trc files.

Thanks

P.S. every retrofit I see has 633 or 644 in FA, mine come with 639. I replaced with 644. could it be a problem, have I leave 639 , instead of 644 ?
Attached Files
File Type: txt fa.txt (306 Bytes, 21 views)
File Type: txt FSW_PSW-CIC.txt (17.0 KB, 24 views)
File Type: txt FSW_PSW-MEDIA.txt (3.1 KB, 13 views)

Last edited by ika; 09-16-2016 at 05:45 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2016, 08:06 PM
ika ika is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Georgia
Car: 2011 X5 5.0i
Posts: 28
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

As I see my FA does not activates DUN and PAN profile which is needed for BT data .
help please .
Reply With Quote
  #5  
Old 09-16-2016, 08:48 PM
ika ika is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Georgia
Car: 2011 X5 5.0i
Posts: 28
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How to get what software version of CIC i have?
Maybe this is a problem..
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2016, 07:42 AM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada
Car: BMW
Posts: 199
Thanks: 15
Thanked 32 Times in 27 Posts
Post

Quote:
Originally Posted by ika View Post
How to get what software version of CIC i have?
Maybe this is a problem..
see

Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2016, 07:52 AM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada
Car: BMW
Posts: 199
Thanks: 15
Thanked 32 Times in 27 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ika View Post
How to get what software version of CIC i have?
Maybe this is a problem..
[Only for registered users... ]
Reply With Quote
  #8  
Old 09-18-2016, 09:49 PM
ika ika is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Georgia
Car: 2011 X5 5.0i
Posts: 28
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally solved problem. :)
Reply With Quote
  #9  
Old 09-18-2016, 09:57 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada
Car: BMW
Posts: 199
Thanks: 15
Thanked 32 Times in 27 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ika View Post
I finally solved problem. :)
nice
Reply With Quote
  #10  
Old 09-18-2016, 10:04 PM
ika ika is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Georgia
Car: 2011 X5 5.0i
Posts: 28
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

As I see car with option 639 , CIC and MEDIA have to coded with euro type code.
My vin L419041 - ZV83 , change ti ZV81 and coded CIC amd Media.
You have to subscribe 2 .
Otherwise you can't enable BT tethering.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange cic internet problem? dhallett1 BMW coding and programming 0 11-18-2013 10:31 AM


All times are GMT. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.