BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW diagnostics and repair

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-18-2012, 05:03 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: montreal
Car: bmw
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Icom isid ethernet connections problem

hi,

not long ago i bought BMW ICOM BMW ISIS ISID A+B+C Plus BMW ICOM Software ISTA/D(ISID 2.28) ISTA/P(ISSS 2.43)

The software works on vmware workstation

I did all the steps to intall the software on the computer, everything went well until i tried to connect the icom to the computer, when i click read out vehicule data the icom is not recognized by the software?

-My connections is bridged to the ethernet cable.

-The ethernet cable is working because when i unplug it from the computer 2lights stops working on the icom.

-Maybe its my computer that doesnt recognize the icom?

Any help will be apreciated, thank you.


Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2012, 04:58 AM
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: new york
Car: bmw
Posts: 99
Thanks: 3
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

Did you lock the icom?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2012, 07:24 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: montreal
Car: bmw
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no i haven't locked it, The only instructions they send me is to setup vmware, isid and isss, but nothing on how to activate the icom. Can i have a manual for that? all ask the compagny for the password and login info.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2012, 09:05 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: montreal
Car: bmw
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

-I tried to login threw webinterface it gives me error 404.
-When i ping the ip it works.
-I heard they had a tool called itool radar, but i dont have the password and my supplier is closed until next week because its chinese new year.

Can anybody help, please thank you.

P.S : Why would they sell somehting without making shure it works before. If i would sell it i would make shure the head is locked before its shipped to the other end of the world, i still paid 1800$US for it.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-20-2012, 01:11 AM
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: SF Bay Area
Car: 328i
Posts: 38
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Check your PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-25-2012, 02:44 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: montreal
Car: bmw
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Problem solved.

If anybody is having problem connecting the icom, contact your supplier for the information to update the firmware on the icom.

If the icom is not updated the ista-d or p won't be able to see it.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-21-2012, 12:06 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: md
Car: m5
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have same problem. vmware isid or isss will not see the chinese icom.


my supplier's support is not the greatest, he would not email back about info of firmware update.


mind sharing what you exactly did to get it working please?
Reply With Quote
  #8  
Old 04-01-2012, 04:23 PM
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Italy
Car: 320d
Posts: 48
Thanks: 32
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Hy, simply you need the last firmware for the icom.
ICOM Firmware 01.11.01
ICOM Application 01.15.01
Best Regard Davide.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-09-2012, 07:56 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Malaysia
Car: BMW
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys. I'm having the same problem too.
The offline mode or direct cable didn't show up.
Mine is a Chinese icom and VMware isid.
The supplier sent me the instruction. I done all but still same.
Icom firmware updated and the vm network adapter bridged.
The icom light is flashing when connected to vehicle.
I believe is the software setting problem.
Anyone can assist? Thanks in advance.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-18-2012, 09:40 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: czech
Car: bmw
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Please help !!!

Hello

I need too upgrade ICOM. Have anyone firmware for ICOM and manual how to upgrade?

Thank you very much !!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ethernet for Automotive Applications Admin Instructions, user manuals 1 12-17-2016 01:36 PM
NCS and INPA Problem. the_big_1 BMW GT1, OPS/OPPS, INPA 4 12-09-2011 03:23 AM
INPA and RLS problem kin BMW coding and programming 0 12-08-2011 09:31 AM
ISIS WSM ICOM Visibility Problem jrwrx7 BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 1 11-22-2011 04:35 PM
how do i use ethernet connected head w/inpa swalker BMW GT1, OPS/OPPS, INPA 1 08-24-2011 07:30 AM


All times are GMT. The time now is 08:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.