BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW diagnostics and repair

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-23-2012, 06:20 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: uk
Car: 320i
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Misfire at heavy load

Hi I was on a return journey home last week and was about 200 miles into the journey when I pulled hard out of a roundabout up a dual carriage way when the mil light came on and the car was running like a bag o nails.

I couldn't stop but continued sedately and the engine started behaving normally again after about 5 miles and the mil light went off.

Later in the journey 100 miles or more i again floored it with the same problem returning.

Again the symptoms went away after 15 or so miles.

I finally managed to get inpa working on my macbook and here are the codes i pulled from it in the attached picture.

Any ideas?
Attached Images
File Type: jpg e46.jpg (219.0 KB, 27 views)


Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2012, 05:47 PM
Member
 
Join Date: May 2012
Location: LUTON
Car: F10 520D and F10 M5
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default hi

Check spark plug or coil.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to eften For This Useful Post:
delboy (07-02-2012)
  #3  
Old 07-02-2012, 06:07 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: uk
Car: 320i
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by eften View Post
Check spark plug or coil.
Thanks I have ordered plugs and a coil hoping that will fix it, i don't understand what the two different errors are trying to tell me, Burn fail is self explanatory but the other means what?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2012, 11:38 AM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: uk
Car: 320i
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I changed the coil out and its running fine now, I'm still waiting for the plugs to arrive but the one in cylinder 1 was fine when i checked so i will keep the plugs for when she is due a service.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Diagnosing a misfire Admin DIY guides 7 12-18-2012 09:13 AM


All times are GMT. The time now is 12:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.