BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW diagnostics and repair

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-01-2017, 11:25 PM
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Sydney, Australia
Car: E53 X5, E39 540i, E36 M3 Replica
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with D-BUS on E53 X5

Hi all,

I am struggling to connect to any of the modules on my E53 X5 using INPA. Whenever I go to read the fault codes on the DME for example it comes back with an IFH0003 connection failed error.

The car only has the 16 pin OBD-2 connector under the dash. The white/violet TXDII D-BUS pin has around 5.5 V which I understand should be sufficient to support fault free communication but I'm not getting anything.

I should mention that there is nothing wrong with my cable/INPA setup as I have tested it on two other cars, my other X5 and my E39, with no issues.

The car drives fine and other than this I'm not having any other issues with CANBUS connection between modules.

This one has me stumped. Would really appreciate your ideas.

Jack


Reply With Quote
Reply

Tags
bus, connection, diagnostic, inpa, obd-2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 02:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.