BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW coding and programming > BMW GT1, OPS/OPPS, INPA

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-31-2011, 08:58 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Warwickshire
Car: BMW E60
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default NCS and INPA Problem.

Hi All,

I have used NCS and INPA on E46 for a while, now I have an E60 12/2007 build.
I have purchased a new cable, a "K+DCAN" interface.
I have reinstalled INPA and NCS from scratch.
I have the OBD.ini in the following directories (Copy below):
C:\
C:\Windows
C:\Windows\System
C:\Windows\System32
C:\EDIABAS\BIN
C:\EDIABAS\HARDWARE\OBD

My Environment variables PATH is set as:

%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\Sy stem32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShel l\v1.0\;C:\EDIABAS\Bin;C:\INPA\BIN

The Ediabas.ini is below on the interface:

The obdsetup.exe reports all ok.

But I start INPA, have batt and ignition circles on, cable plugged in usb but not the car. If I unplug the cable they go off.
No matter what unit I try to read I just get errors of "No responce from unit" and busy is showing bottom left of INPA. The LED on the lead flashes intermitantly.

If I try NCS expert I get "VIN Incorrect error"


Really stuck guys, any ideas????



; Description : Connected diagnosis interface
; Default = EDIC
Interface = STD:OBD

; Additional information (in German) :
; Bitte beachten: Der HW-Treiber fuer das Interface muss installiert sein!

; Interface = STD:OBD
; Beschreibung : Serieller Pegelwandler (Nachfolger von ADS / Anschluss an OBD-Dose)
; Installation : \EDIABAS\HARDWARE\OBD\ODBSETUP (nur noetig fuer WIN NT4, WIN 2000, WIN XP)
; INI-Datei : OBD.ini nur benutzt wenn im Windows-Verzeichnis
; Unterstuetzung : WIN3.xx : Nein
; WIN95,98 16-Bit : Ja
; WIN95,98 32-Bit : Ja
; WIN NT 4.0 : Ja
; WIN XP : Ja



I have the OBD.ini as the following:

[OBD]
Port=Com1
Hardware=OBD
RETRY=ON
;Tracelevel=0xFFFFFFFF
;Tracelevel=0xFFFFFFFF
;Tracelevel=0xF0000000
;Tracelevel=0x0000FFFF
; Bit 0 = Funktionsaufruf
; Bit 1 = io Ergebnis
; Bit 2 = nio Ergebnis
; Bit 3 = Detailinfos
; Nibble 0 = readchar_wait
; Nibble 1 = main
; Nibble 2 = cmd
; Nibble 3 = obd
; Nibble 4 = send_and_receive_...
; Nibble 5 = read_telegram_...
; Nibble 6 = send_telegram
; Nibble 7 = SendData


[UNIT_A]
Port=Com2
Hardware=OBD

[UNIT_B]
Port=Com3
Hardware=OBD

[UNIT_C]
Port=Com4
Hardware=OBD

[UNIT_D]
Port=Com5
Hardware=OBD

[UNIT_E]
Port=Com6
Hardware=OBD

[UNIT_F]
Port=Com7
Hardware=OBD

[UNIT_G]
Port=Com8
Hardware=OBD

[UNIT_H]
Port=Com9
Hardware=OBD

[UNIT_I]
Port=Com10
Hardware=OBD

[UNIT_J]
Port=Com11
Hardware=OBD

[UNIT_K]
Port=Com12
Hardware=OBD

[UNIT_L]
Port=Com13
Hardware=OBD

[UNIT_M]
Port=Com14
Hardware=OBD

[UNIT_N]
Port=Com15
Hardware=OBD

[UNIT_O]
Port=Com16
Hardware=OBD


Reply With Quote
  #2  
Old 09-01-2011, 07:18 AM
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Russia
Car: BMW
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
Default

Try to install this drivers: [Only for registered users... ]

Last edited by Evgeny; 09-01-2011 at 07:20 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-01-2011, 04:37 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Warwickshire
Car: BMW E60
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

That download doesnt work, just keeps failing :0(
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2011, 05:59 AM
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Russia
Car: BMW
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
Default

I checked. it works. Just wait 45 seconds and press "Regular Download" button.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2011, 03:23 AM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: United States
Car: 2006 Alpine White M5
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

I have the same issue!!! 2006 M5
Help please!!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISIS Installation problem tohmc BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 16 03-15-2014 08:47 AM
Icom isid ethernet connections problem odofix BMW diagnostics and repair 9 10-18-2012 09:40 PM
problem about programming DME via winkfp weiss BMW GT1, OPS/OPPS, INPA 5 02-20-2012 04:27 AM
INPA and RLS problem kin BMW coding and programming 0 12-08-2011 09:31 AM
ISIS WSM ICOM Visibility Problem jrwrx7 BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 1 11-22-2011 04:35 PM


All times are GMT. The time now is 11:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.