BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW coding and programming > BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys

Like Tree1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-16-2012, 12:30 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: riga
Car: bmw
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to import FSC with esys or ISTA/P?

Hi everybody.
I have esys 3.20 with est, ista/p v45.
Can anybody share solution how to import FSC codes to my F10?
I tried many times but no luck.


Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2012, 08:54 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: POLNAD
Car: E55 AMG
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

really no one ??
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2012, 07:13 AM
Administrator
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 402
Thanks: 14
Thanked 2,842 Times in 268 Posts
Default

We've imported FSC-codes with ista/p and esys.
__________________
[Only for registered users... ] | [Only for registered users... ] | [Only for registered users... ] | [Only for registered users... ] | [Only for registered users... ] | [Only for registered users... ]
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2012, 03:23 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Vancouver
Car: F25
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by S.D. View Post
Hi everybody.
I have esys 3.20 with est, ista/p v45.
Can anybody share solution how to import FSC codes to my F10?
I tried many times but no luck.

Do you know where I can find the ista/p v45 data? I need the data for F25.

Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-10-2012, 12:30 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: montreal canada
Car: F10 2012 528xi
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Admin View Post
We've imported FSC-codes with ista/p and esys.
would you please share how is that done with esys.thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 10-26-2012, 02:21 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dayton
Car: BMW 550i
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Admin View Post
We've imported FSC-codes with ista/p and esys.
Yea, whats the point of saying "we've imported FSC codes," when you know we want to know how. Not what I expect to see on these forums and especially not what I expected from an administrator of this said forum, I thought it was all about sharing, getting away from dealer manipulation.

For all of you who know how to import the codes and in my opinion, continually taunts us and not share, think about this, we will figure it out sooner or later just like everything else that was new and is now old news. If you want to sell your services then why even post here? This is not the place and you will not get my money.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Gee_115 For This Useful Post:
supra94tt (11-10-2013)
  #7  
Old 10-30-2012, 11:45 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: on earth
Car: S1RR
Posts: 19
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Where i can get FSC codes. Search one for a S1000RR, and how can i import the FSC code to ISTA/P ?
Reply With Quote
  #8  
Old 10-30-2012, 02:06 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: China
Car: X5
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I Agree

Quote:
Originally Posted by Gee_115 View Post
Yea, whats the point of saying "we've imported FSC codes," when you know we want to know how. Not what I expect to see on these forums and especially not what I expected from an administrator of this said forum, I thought it was all about sharing, getting away from dealer manipulation.

For all of you who know how to import the codes and in my opinion, continually taunts us and not share, think about this, we will figure it out sooner or later just like everything else that was new and is now old news. If you want to sell your services then why even post here? This is not the place and you will not get my money.
Hi, I totally agree with you...anybody wanna make money here, don't reply anything...

May we share our experience?
Reply With Quote
  #9  
Old 10-30-2012, 10:10 PM
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Houston, TX
Car: 2011 535i M-Sport
Posts: 87
Thanks: 4
Thanked 21 Times in 16 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Gee_115 View Post
Yea, whats the point of saying "we've imported FSC codes," when you know we want to know how. Not what I expect to see on these forums and especially not what I expected from an administrator of this said forum, I thought it was all about sharing, getting away from dealer manipulation.

For all of you who know how to import the codes and in my opinion, continually taunts us and not share, think about this, we will figure it out sooner or later just like everything else that was new and is now old news. If you want to sell your services then why even post here? This is not the place and you will not get my money.
I sell nothing. :D

I think it can be done as follows:

In E-Sys E-Sys Comfort Mode => FSC=> "Upgrade FSC" is used to write and Activate FSC Code

- Or -

In E-Sys Expert Mode => FSC Extended:

Select StoreFSCCert and CheckFSCCert and then Start

Either method requires the correct Paramters and a legitimate FSC Code (Base64 Decoded), and in the case of Comfort Mode, the FA (VO) must be specified.

Parameters (Example using 9C BMW Apps FSC Code):

Diagnostic Address (hex) = 63 (for HU_CIC)
Application Number (dec) = 156 (9C in Hex - In FSC File Name)
Base Variant = HU_CIC (CIC module name, e.g. HU_ENTRY; HU_CIC, HU_NBT, etc.)
Upgrade Index = 1 (In FSC File Name)

However, for either method to work, you must have a valid certificate (same one used by FSTool), and set the path to it in E-Sys as shown.
Attached Images
File Type: jpg FSC_Cert.jpg (13.1 KB, 387 views)
File Type: jpg FSC_Cert E-Sys Path.jpg (10.7 KB, 323 views)
File Type: jpg E-Sys - Expert Mode - FSC-Extended - Store FSC.jpg (18.5 KB, 301 views)
Royhsiao likes this.

Last edited by shawnsheridan; 02-13-2013 at 03:20 AM.
Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to shawnsheridan For This Useful Post:
esmond (01-21-2013), hgw512 (08-01-2014), Marox (05-27-2017), rabihfiras (10-12-2013), shjunyu (12-28-2012), wirat (01-31-2013)
  #10  
Old 03-15-2013, 06:40 PM
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Denmark
Car: BMW 523iA
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi

I've have FSTOOL2 and wan't to swap for ESYS
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Esys 3.15 free for members tachonow BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 302 11-13-2017 11:22 AM
BMW esys 3.20 eljik BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 26 02-11-2015 01:35 PM
Ista/p 2.41.1 bimmerm6 BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 36 01-06-2014 08:24 AM
ISTA P and , ISTA D required palapas1974 BMW diagnostics and repair 10 05-30-2013 03:15 PM
BMW Ops + ista? dasdiag BMW GT1, OPS/OPPS, INPA 2 04-28-2012 03:18 AM


All times are GMT. The time now is 05:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.