BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW coding and programming > BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-09-2017, 06:05 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Venice, CA
Car: 2006 BMW X5 4.4i
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Issue with ENET cable

Good morning. I'm having an issue with the ENET cable I built.

Car is MY18 X5 Xdrive35i.

I'm running a macbook pro with win10 through bootcamp.

I have a usb-c to ethernet adapter that is confirmed working. Tested the adapter with my home ethernet connection.

I have my ENET cable built to spec. All wire checked for continuity from the rj45 to obdII connector. Everything checks out there. resistor is 510 ohm 1/4 watt. Measures just around 506 ohm.

When I connect the cable to my car, then connect to ethernet adapter, then connect to laptop, I can't get a connection.

The lights on the adapter flash every 5-7 seconds. I can see on the network screen when the light flash the networks flashes like it's trying to connect. It seems to me the cable is not sending a constant connected signal. This is switching the ethernet port on and off.

Any idea what could cause this? I ordered a cable from an online vendor just to see if it's the cable but I don't know if that will fix it. I'd like to get my cable working in the mean time.

Thanks for your help!


Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2017, 06:47 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Norway
Car: F31
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by THATDONFC View Post
Good morning. I'm having an issue with the ENET cable I built.



Car is MY18 X5 Xdrive35i.



I'm running a macbook pro with win10 through bootcamp.



I have a usb-c to ethernet adapter that is confirmed working. Tested the adapter with my home ethernet connection.



I have my ENET cable built to spec. All wire checked for continuity from the rj45 to obdII connector. Everything checks out there. resistor is 510 ohm 1/4 watt. Measures just around 506 ohm.



When I connect the cable to my car, then connect to ethernet adapter, then connect to laptop, I can't get a connection.



The lights on the adapter flash every 5-7 seconds. I can see on the network screen when the light flash the networks flashes like it's trying to connect. It seems to me the cable is not sending a constant connected signal. This is switching the ethernet port on and off.



Any idea what could cause this? I ordered a cable from an online vendor just to see if it's the cable but I don't know if that will fix it. I'd like to get my cable working in the mean time.



Thanks for your help!


Seems like a Ethernet adapter issue, try with a laptop with RJ45 connection


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2017, 01:37 AM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Venice, CA
Car: 2006 BMW X5 4.4i
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by arildopc View Post
Seems like a Ethernet adapter issue, try with a laptop with RJ45 connection


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thanks. It was the shielded rj45 connector I was using. Switched everything over to a cat5e cable and it works now!
Reply With Quote
Reply

Tags
coding, enet, esys, f15

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E70 EMF Issue Hakeem BMW diagnostics and repair 1 12-06-2017 07:41 PM
F16 NBT enet e.v.x BMW coding and programming 0 02-18-2016 04:58 AM
E-Sys 3.26.1 w/ Enet or ICOM A1 primcast BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 2 06-27-2015 07:02 PM
ENET cable no connection at all.... j4g3d BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 1 07-29-2014 04:10 PM
BMW Enet (Ethernet) Joker_msk BMW ISIS, ICOM A+B+C, Esys 5 04-01-2012 07:10 AM


All times are GMT. The time now is 07:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.