BMW ICOM NEXT | BMW NBT EVO FSC Codes | BMW NBT & CIC FSC Codes | BMW Rheingold , ISTA/P, KSD, ETK remote installation | BMW STANDARD TOOLS remote installation | BMW ESYS remote installation
Go Back   BMW forum. Diagnostics, coding, programming, repair BMW vehicles. > BMWelcome > BMW Programmers

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-21-2015, 07:49 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Finland
Car: BMW 520i sedan 1998
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default EWS problem

Hey

I did something really stupid with my scanner. I was trying to get rid of the milage tamper dot and was sucessful... now the dot is gone and the milage is good.... however hand became gatal and accidently changed the setting from "as EWS2" to "EWS3" .... now a cannot change it back.

I have this error now on DME that no Data from EWS....

Best part is now car cannot start...... this is by far the dumbest thing I have done.
How do i change that algorithm EWS3 back to as EWS2


Reply With Quote
  #2  
Old 03-03-2015, 01:37 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: uk
Car: alpina d3
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi what tool were you using, and how did you get to that screen? You might have to scan this with DIS V57 and then see what that says, it also helps you troubleshoot the issue too.

You will have to specify where and how you changed these settings? You will need to do a an activate and then basically do a handshake with both modules. Yiou could this in INPA, go to engine (F3), and then select your engine type (DME ..MXXXXX or NXXXX)

Once you have the module selected, hit activate which is F5 or F6. and there you should see EWS, and hit that.

Let me know how you get on
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2015, 07:59 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: United States
Car: x6
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'll be giving this whole thing a whirl on my 95 [Only for registered users... ] Convertible tomorrow. I think I've narrowed my problems down to this EWS nonsense. Great tutorial, froggy. Thanks anyway!
__________________
[Only for registered users... ]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 02:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
BMW forum: diagnostics, coding, programming.